در برخی مواقع مهدهای کودک به بهانه امکانات خاص مبالغ بیشتری را دریافت میکنند یا والدین انتظارات خاصی دارند، در حالی که در تمام کشورها انتظار از مهدکودک، بازی است. رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
به گزارش خطکش و به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مجتبی همتیفر؛ رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در برنامه تلویزیونی “صف اول” با اشاره به اینکه رویکرد این سازمان تربیتی است و افراد برای دریافت مجوز کودکستان باید صلاحیت تربیتی داشته باشند، اظهار کرد: مؤسس کودکستان، فردی است که مسئولیت حقوقی تأسیس مرکز را برعهده دارد و باید دارای دو دسته صلاحیت عمومی و اختصاصی باشد.
وی افزود: صلاحیت عمومی شامل مواردی از جمله نداشتن برخی آسیبها، نداشتن سوءپیشینه و شرط سنی بالای 24 سال است.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره صلاحیت اختصاصی مؤسسان مهدکودک گفت: اولویت اعطای مجوز کودکستان داشتن حداقل مدرک کارشناسی رشتههای مرتبط با تعلیم و تربیت است اما اگر فردی صاحب تجربه و حسن سابقه باشد و مدرک مرتبط نداشته باشد، مشکلی نیست.
گواهینامه صلاحیت حرفهای شرط دریافت مجوز مهدکودک
همتیفر ادامه داد: گذران دوره آموزشی به منظور دریافت گواهینامه صلاحیت حرفهای یکی دیگر از موارد برای دریافت مجوز مهدکودک است، دورههای آموزشی به صورت الکترونیک برگزار میشود و افراد به صورت مجازی آزمون داده و گواهی صلاحیت دریافت میکنند.
وی درباره صلاحیتهای مورد نیاز مربیان مهدهای کودک مطرح کرد: مجموعه کارکنان مهدهای کودک به سه گروه تقسیم میشوند، گروه مدیریتی شامل مؤسس، مدیر و معاون، گروه تربیتی شامل مربی و کمک مربی و گروه خدماتی و اداری؛ تمام این افراد به جز صلاحیت عمومی باید دارای صلاحیت اختصاصی مشابه صلاحیت مؤسسان باشند.
همتیفر ادامه داد: در برخی مواقع مهدهای کودک به بهانه امکانات خاص مبالغ بیشتری را دریافت میکنند یا والدین انتظارات خاصی دارند در حالی که در تمام کشورها انتظار از مهدکودک، بازی است و دوره یادگیری زبان خارجه و برخی مهارتهای تخصصی نیست، ارائه این خدمات با نگاه سودجویی اقتصادی است که در شهریه بروز پیدا میکند. در سامانه کودکستانیاب که در سایت سازمان وجود دارد، شهریه و اطلاعات مؤسس مهدکودک قابل مشاهده است.
وی درباره آموزش کودکان مناطق دو زبانه مطرح کرد: این کودکان به زبان فارسی تسلط ندارند بنابراین با اُفت تحصیلی و مردودی مواجه هستند، سال گذشته 69 میلیارد تومان بودجه برای آموزش کودکان مناطق دو زبانه اختصاص یافت و 330 هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند که اصلاً قابل توجه نیست و باید بیشتر به این کودکان توجه شود.
رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک با اشاره به اینکه مهدهای کودک موجود باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهند و تا به امروز 32 هزار و 700 پرونده در سامانه ما برای تطبیق وضعیت تشکیل شده است، گفت: 25 هزار مرکز تعیین تکلیف شدند و فرصت ثبتنام برای تطبیق به پایان رسیده است و اکنون در حال بررسی پروندههای تشکیل شده هستیم.
همتیفر ادامه داد: مجوز برای ایجاد مهدکودک جدید هم صادر میشود و براساس قانون تمام مجوزهای کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزها صادر میشود، اکنون دو ماه است که به این درگاه متصل هستیم و افرادی که میخواهند مجوز جدید بگیرند باید ابتدا گواهی صلاحیت حرفهای را دریافت و به عنوان مدرک در درگاه ملی مجوزها بارگذاری کنند.
برخورد قانونی با مهدهای کودک بدون مجوز
وی با تأکید بر اینکه اگر مهدکودکی مجوز خود را تطبیق ندهد، فعالیت او غیرقانونی محسوب شده و برخورد خواهد شد، گفت: متأسفانه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک هنوز در استانها ساختار ندارد و برای نظارت از معاونت آموزش ابتدایی کمک میگیریم تا افراد بدون صلاحیت را از چرخه خارج کرده و از حقوق کودکان صیانت کنیم.
رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک متذکر شد: در نظارت میدانی ضعف داریم چون بازوی میدانی سازمان تعلیم و تربیت هنوز شکل نگرفته است البته سامانه شکوا در سایت سازمان راهاندازی شده است تا والدین بتوانند شکایات خود را ثبت کنند و توسط معاونت ابتدایی هر استان و منطقه پیگیری خواهد شد.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباه نصب دوربین مدار بسته در مهدهای کودک گفت: نصب دوربین مدار بسته در مهدهای کودک و پیشدبستانی به منظور افزایش ایمنی کودکان مجاز است. اتصال تصاویر دوربین مداربسته در مهدهای کودک به گوشی موبایل والدین تخلف است.